Jídelníček: Školní jídelna v Hořicích, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
25.04.2024 20:53:56
datum den jídlo  
25.04.2024 Čtvrtek
oběd 1: bramborový guláš s fazolí a tofu, chléb, müsli tyčinka
oběd 2: šumavské těstoviny, kyselá okurka, müsli tyčinka
26.04.2024 Pátek
oběd 1: zeleninové rizoto s krůtím masem, salát z červené řepy
29.04.2024 Pondělí
oběd 1: rajská omáčka, masové kuličky, tšstoviny, jablko
30.04.2024 Úterý
oběd 1: pstruh filet na bylinkách, brambory, okurkový salát
oběd 2: kuřecí plátek s nivou, brambory, okurkový salát
02.05.2024 Čtvrtek
oběd 1: španělský ptáček v rozletu, houskové knedlíky, jablko
03.05.2024 Pátek
oběd 1: pečené kuře, rýže, mrkvový salát
oběd 2: pečené kuře, brambory, mrkvový salát
06.05.2024 Pondělí
oběd 1: krůtí směs čína, rýže, jablko
oběd 2: rybí filé v bylinkovém těstíčku, brambory, ledový salát
07.05.2024 Úterý
oběd 1: čočka na kyselo, zapečené vejce se šunkou, šopský salát
09.05.2024 Čtvrtek
oběd 1: kuřecí na paprice, těstoviny, bílý jogurt s kuličkami
10.05.2024 Pátek
oběd 1: holandský řízek, brambory, ledový salát
13.05.2024 Pondělí
oběd 1: maďarský guláš, rýže, mandarinka
oběd 2: krupicová kaše s kakaem, mandarinka
14.05.2024 Úterý
oběd 1: zapečená kapusta s uzeným tofu, brambory, tatarská omáčka,ledový salát
oběd 2: špagety s luštěninovou směsí a sýrem
15.05.2024 Středa
oběd 1: hovězí kýta na smetaně, houskové knedlíky, jablko
16.05.2024 Čtvrtek
oběd 1: smažený africký sumeček, brambory, okurkový salát
17.05.2024 Pátek
oběd 1: kuřecí směs s rajčaty a bazalkou, těstoviny, jablko
20.05.2024 Pondělí
oběd 1: přírodní kuřecí plátek, brambory, ledový salát
21.05.2024 Úterý
oběd 1: boloňské fazole, chléb, jablko
oběd 2: bulgur s kuřecím masem a zeleninou, červená řepa, jablko
22.05.2024 Středa
oběd 1: moravský vrabec, špenát, bramborové knedlíky, jablko
oběd 2: moravský vrabec, kyselé zelí, bramborové knedlíky, jablko
23.05.2024 Čtvrtek
oběd 1: těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninová obloha
24.05.2024 Pátek
oběd 1: rýžová kaše s ananasem, banán
oběd 2: kuřecí plátek s nivou, brambory, ledový salát
27.05.2024 Pondělí
oběd 1: hovězí maso po stroganovsku, rýže, perník z acida
28.05.2024 Úterý
oběd 1: rybí filé na kmíně, bramborová kaše, kompot
oběd 2: selská pečeně, bramborová kaše, kompot
29.05.2024 Středa
oběd 1: zapečené špecle s krůtím masem a zeleninou, ledový salát
oběd 2: zeleninový salát s tuňákem a kuskusem, cereální rohlík
30.05.2024 Čtvrtek
oběd 1: segedínský guláš, houskové knedlíky, jablko
31.05.2024 Pátek
oběd 1: kuřecí řízek, brambory, salátová okurka, míša nanuk

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.