Jídelníček: Školní jídelna Velké Hamry, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
12.05.2025 18:51:08
datum den jídlo  
12.05.2025 pondělí
polévka: zeleninová s fazolí (seznam alergenů: 9)
oběd 1: dukátové buchtičky s krémem (seznam alergenů: 1, 3, 7)
oběd 2: maďarský guláš, celozrnný knedlík (seznam alergenů: 1, 3)
13.05.2025 úterý
polévka: hráškový krém (seznam alergenů: 1, 7)
oběd 1: rybí filé zapečené se sýrem, bramborová kaše (seznam alergenů: 3, 4, 7)
oběd 2: brokolicový karbanátek s ovesnými vločkami, brambor (seznam alergenů: 1, 3, 7)
14.05.2025 středa
polévka: kuřecí s s pohankou (seznam alergenů: 9)
oběd 1: bramborové gnocchi s listovým špenátem a kuřecím masem (seznam alergenů: 1, 3, 7)
oběd 2: krůtí plátek gyros, opečený brambor, zeleninová přízdoba
15.05.2025 čtvrtek
polévka: zelňačka (seznam alergenů: 1, 7)
oběd 1: špagety aglio olio (seznam alergenů: 1)
oběd 2: katův šleh, basmati rýže
16.05.2025 pátek
polévka: cizrnová
oběd 1: smažený kuřecí řízek v sezamu, brambor, zeleninový salát (seznam alergenů: 1, 3, 7)
oběd 2: vepřové na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.