Jídelníček: Školní jídelna Velké Hamry, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
26.04.2024 15:49:38
datum den jídlo  
26.04.2024 Pátek
polévka: drůbeží s vaječnou jíškou (seznam alergenů: 1, 3, 9)
oběd 1: zbruf se sýrem, špagety (seznam alergenů: 1, 7)
oběd 2: kuřecí plátek s medvědím česnekem, brambor, zeleninová přízdoba
29.04.2024 Pondělí
polévka: frankfurtská (seznam alergenů: 1)
oběd 1: přírodní treska, opečený brambor, tzatziki (seznam alergenů: 7)
oběd 2: vepřová játra na cibulce, rýže (seznam alergenů: 1)
30.04.2024 Úterý
polévka: cizrnová (seznam alergenů: 7)
oběd 1: zapečené těstoviny s tofu a zelím, (seznam alergenů: 3, 7)
oběd 2: máslový řízek, bramborový salát (seznam alergenů: 1, 3, 7)
02.05.2024 Čtvrtek
polévka: cibulová se sýrem (seznam alergenů: 1, 7)
oběd 1: kynuté knedlíky s borůvkovými povidly (seznam alergenů: 1, 3, 7)
oběd 2: kuřecí plátek na medové hořčici, kuskus se zeleninou, jogurtový dip (seznam alergenů: 7)
03.05.2024 Pátek
polévka: slepičí s masem a nudlemi (seznam alergenů: 1, 9)
oběd 1: kuřecí prsa teriyaki, jasmínová rýže
oběd 2: moravský vrabec, bramborový knedlík, špenát (seznam alergenů: 1, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.