Jídelníček: ZŠ a MŠ Lánov, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
25.04.2024 21:00:16
datum den jídlo  
25.04.2024 Čtvrtek
přesnídávka: chléb s tvarohovou pomaz., rajče, caro (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: česneková (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: vepřová plec na paprice, rýže (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 2: domácí rybí salát, pečivo (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7, 11)
svačina: veka s masovou pomaz., ředkvičky, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
26.04.2024 Pátek
přesnídávka: houska s lučinou, mandarinka, čaj lesní směs (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: bramborová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: čočka na kyselo, opečený párek, / MŠ vejce /, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: zapečené brambory se sušenými rajčaty a sýrem, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 3, 7, 12)
svačina: šlehaný pudink, graham, ovoce, lipový čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
29.04.2024 Pondělí
přesnídávka: loupáček s máslem, mrkev, kakao (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
polévka: luštěninová (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: zapékané těstoviny s uzeným masem, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: rýžový nákyp s ovocem, mrkev (seznam alergenů: 3, 7)
svačina: houska s taveným sýrem, paprika, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
30.04.2024 Úterý
přesnídávka: chléb se zeleninovou pomaz., kedlubna, bylinkový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: frankfurtská (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: losos na másle, bramborová kaše, mrkvový salát (seznam alergenů: 4, 7)
oběd 2: špenátové lasagne, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: tvarohový koláček, jahody, kakao (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7)
01.05.2024 Středa
polévka: Svátek práce
02.05.2024 Čtvrtek
přesnídávka: houska s rybí pomaz., rajče, lipový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7)
polévka: zeleninová s fridátovými nudlemi (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřový guláš, těstoviny, jablko (seznam alergenů: 1a, 3, 12)
svačina: chléb s ochuceným pomaz. máslem, paprika, caro (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
03.05.2024 Pátek
přesnídávka: sýrový rohlík, máslo, okurka, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: mrkvová s těstovinou (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: opečená krkovice, houskový knedlík, dušené zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: rýžovo-dýňová kaše, hroznové víno, mléko (seznam alergenů: 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Lánov, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
25.04.2024 21:00:16
datum den jídlo  
25.04.2024 Čtvrtek
přesnídávka: chléb s tvarohovou pomaz., rajče, caro (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: česneková (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: vepřová plec na paprice, rýže (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 2: domácí rybí salát, pečivo (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7, 11)
svačina: veka s masovou pomaz., ředkvičky, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
26.04.2024 Pátek
přesnídávka: houska s lučinou, mandarinka, čaj lesní směs (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: bramborová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: čočka na kyselo, opečený párek, / MŠ vejce /, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: zapečené brambory se sušenými rajčaty a sýrem, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 3, 7, 12)
svačina: šlehaný pudink, graham, ovoce, lipový čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
29.04.2024 Pondělí
přesnídávka: loupáček s máslem, mrkev, kakao (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
polévka: luštěninová (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: zapékané těstoviny s uzeným masem, sterilovaná okurka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 12)
oběd 2: rýžový nákyp s ovocem, mrkev (seznam alergenů: 3, 7)
svačina: houska s taveným sýrem, paprika, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
30.04.2024 Úterý
přesnídávka: chléb se zeleninovou pomaz., kedlubna, bylinkový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: frankfurtská (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: losos na másle, bramborová kaše, mrkvový salát (seznam alergenů: 4, 7)
oběd 2: špenátové lasagne, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: tvarohový koláček, jahody, kakao (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7)
01.05.2024 Středa
polévka: Svátek práce
02.05.2024 Čtvrtek
přesnídávka: houska s rybí pomaz., rajče, lipový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 6, 7)
polévka: zeleninová s fridátovými nudlemi (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřový guláš, těstoviny, jablko (seznam alergenů: 1a, 3, 12)
svačina: chléb s ochuceným pomaz. máslem, paprika, caro (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
03.05.2024 Pátek
přesnídávka: sýrový rohlík, máslo, okurka, medový čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7, 12)
polévka: mrkvová s těstovinou (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: opečená krkovice, houskový knedlík, dušené zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: rýžovo-dýňová kaše, hroznové víno, mléko (seznam alergenů: 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.