Jídelníček: ZŠ Dukelských bojovníků a MŠ Dubenec, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
20.04.2021 13:00:04
datum den jídlo  
20.04.2021 Úterý
polévka: krupicová
oběd 1: pečený karbanátek, brambory, ovocný salát
21.04.2021 Středa
polévka: ---
oběd 1: ---
22.04.2021 Čtvrtek
polévka: zeleninová
oběd 1: španělský ptáček, houskový knedlík, ovoce
23.04.2021 Pátek
polévka: masová krémová
oběd 1: špecle zapečené se zeleninou, salát z kysaného zelí, ovoce
26.04.2021 Pondělí
polévka: zeleninový vývar s vaječnou jíškou
oběd 1: rolka z vepřového masa se špenátem, dušená rýže, rajčatový salát
27.04.2021 Úterý
polévka: česneková s chlebem
oběd 1: lazaně s mletým hovězím masem a sojou, kyselá okurka, paprika, ovoce
28.04.2021 Středa
polévka: zeleninový vývar se sýrovým kapáním
oběd 1: smažený kuřecí řízek, brambory, kompot
29.04.2021 Čtvrtek
polévka: zeleninový vývar s bulgurem
oběd 1: moravský vrabec, bramborové špalíčky, špenát, mrkev
30.04.2021 Pátek
polévka: zeleninový vývar s játrovou rýží
oběd 1: žampiónová omeleta, čočka na kyselo, ledový salát, dušená zelenina

 

Jídelníček: ZŠ Dukelských bojovníků a MŠ Dubenec, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
20.04.2021 13:00:04
datum den jídlo  
20.04.2021 Úterý
přesnídávka: celozrnné pečivo s pom. máslem, zelenina, čaj s citrónem
polévka: krupicová
oběd 1: pečený karbanátek, brambory, ovocný salát
svačina: ovocný jogurt, rohlík, mléko
21.04.2021 Středa
přesnídávka: chléb s mrkvovou pom., rajče, ovocný čaj
polévka: bramborová
oběd 1: kuřecí směs, kuskus, zelenina
svačina: rohlík se strohaným sýrem, čínské zelí, mléko
22.04.2021 Čtvrtek
přesnídávka: celozrnné pečivo s pom. máslem, mrkev, černý čaj s citrónem
polévka: zeleninová
oběd 1: španělský ptáček, houskový knedlík, ovoce
svačina: chléb s budapešťskou pom., okurka, mléko
23.04.2021 Pátek
přesnídávka: houska se šunkou, ledový salát, ovocný čaj
polévka: masová krémová
oběd 1: špecle zapečené se zelenonou, salát z kysaného zelí
svačina: kakaové kuličky, mléko
26.04.2021 Pondělí
přesnídávka: ovocná výživa, rohlík, ovocný čaj
polévka: zeleninový vývar s vaječnou jíškou
oběd 1: rolka z vepřového masa se špenátem, dušená rýže, rajčatový salát
svačina: chléb se zeleninovou pom., jablko, mléko
27.04.2021 Úterý
přesnídávka: celozrnné pečivo s pom. máslem, okurka, černý čaj s citrónem
polévka: česneková s chlebem
oběd 1: lazaně s mletým hovězím masem a sojou, kyselá okurka, paprika, ovoce
svačina: ovocný jogurt, rohlík, mléko
28.04.2021 Středa
přesnídávka: kakaové polštářky, mléko
polévka: zeleninový vývar se sýrovým kapáním
oběd 1: smažený kuřecí řízek, brambory, kompot
svačina: tvarohová pom. s ředkvičkami, chléb, pomerančový sirup
29.04.2021 Čtvrtek
přesnídávka: chléb s drožďovou pom., rajče, černý čaj se sirupem
polévka: zeleninový vývar s bulgurem
oběd 1: moravský vrabec, bramborové špalíčky, špenát, mrkev
svačina: celozrnné pečivo s pom. máslem., čínské zelí, mléko
30.04.2021 Pátek
přesnídávka: houska se šunkovou pěnou, jablko, ovocný sirup
polévka: zeleninový vývar s játrovou rýží
oběd 1: žampiónová omeleta, čočka na kyselo, ledový salát, dušená zelenina
svačina: chléb s pom. z kuřecího masa, kedlubna, džus

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.