Jídelníček: ZŠ a MŠ Libčany, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
29.11.2020 14:00:00
datum den jídlo  
30.11.2020 Pondělí
polévka: zeleninová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: boloňské špagety - sypané sýrem (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
01.12.2020 Úterý
polévka: hrachová s krutony (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: sázená vejce, bramborová kaše, zeleninová obloha (seznam alergenů: 7, 3)
02.12.2020 Středa
polévka: česneková s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: selská vepřová pečeně, houskový knedlík, sladké zelí (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7)
03.12.2020 Čtvrtek
polévka: masová - krémová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: mexické fazole, chléb (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
04.12.2020 Pátek
polévka: kapustová s vločkami (seznam alergenů: 1d, 6, 7, 9)
oběd 1: pečené kuřecí stehno, brambor, restovaná zelenina (seznam alergenů: 1a, 7)
07.12.2020 Pondělí
přesnídávka: chléb, kapiová pomazánka, čínské zelí, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: gulášová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: treska na másle, brambor, zeleninová obloha (seznam alergenů: 7, 4)
svačina: domácí pečivo, pomeranč, bílá káva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
08.12.2020 Úterý
přesnídávka: chléb, vaječná pomazánka, mrkev, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
polévka: pórková - krémová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: krůtí prsa na slanině, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: cereální pečivo s arašídovou pomazánkou, mandarinka, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 5, 7)
09.12.2020 Středa
přesnídávka: tmavé pečivo, sardinková pomazánka, kapie, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 4, 7)
polévka: zeleninová se zavářkou (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: hovězí lovecký plátek, rýže (seznam alergenů: 1a)
svačina: dětská přesnídávka, rohlík, čaj (seznam alergenů: 1a, 1c)
10.12.2020 Čtvrtek
přesnídávka: rustikální pečivo, ředkvičková pomazánka, ledový salát, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 3, 7)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: nudle s mákem, bílá káva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: sezamová bulka, šlehaná paštika s pomazánkovým máslem, kedlubna (seznam alergenů: 1a, 1c, 11, 7)
11.12.2020 Pátek
přesnídávka: cereální polštářky s mlékem, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: z droždí (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: čevabčiči, brambor, dresink, zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7)
svačina: chléb, hermelínová pomazánka, rajče, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
14.12.2020 Pondělí
přesnídávka: čoko-kuličky s mlékem, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: zeleninová s jáhly (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: vepřová kýta na medvědím česneku, bramborové špalíčky, kyselé zelí (seznam alergenů: 1a, 7, 10)
svačina: šestizrnná bageta s ochuceným pomazánkovým máslem, kapie, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 7)
15.12.2020 Úterý
přesnídávka: chléb, rybí pomazánka, čínské zelí, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7, 4)
polévka: cibulová s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: kuře alá bažant, rýže, kompot (seznam alergenů: 1a)
svačina: vánočka, kakao, pomeranč (seznam alergenů: 1a, 1c, 7)
16.12.2020 Středa
přesnídávka: houska Fit, kedlubnová pomazánka, ledový salát, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 3, 7)
polévka: uzená s bulgurem (seznam alergenů: 6, 7, 9)
oběd 1: segedínský guláš, houskový knedlík (seznam alergenů: 1a, 10, 3, 7)
svačina: jablečné pyré, rohlík, čaj

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.