Jídelníček: ZŠ a MŠ Libčany, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
15.06.2021 06:00:08
datum den jídlo  
15.06.2021 Úterý
polévka: vločková (seznam alergenů: 1d, 6, 7, 9)
oběd 1: hovězí maso na španělský způsob, houskový knedlík (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 10, 7)
16.06.2021 Středa
polévka: bramborová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: rizoto se zeleninou -sypané sýrem, červená řepa (seznam alergenů: 7)
17.06.2021 Čtvrtek
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: vepřová kýta na másle, brambor, dušená mrkev (seznam alergenů: 1a, 7)
18.06.2021 Pátek
polévka: masová - krémová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: pečené kuřecí stehno, rýže s kurkumou, kompot (seznam alergenů: 1a)
21.06.2021 Pondělí
přesnídávka: houska, mrkvová pomazánka, kedlubna, čaj (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7)
polévka: slepičí s kápáním (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: debrecínská pečeně, hrachová kaše, zeleninový salát (seznam alergenů: 1a, 7, 10)
svačina: domácí pečivo, ovoce, bílá káva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
22.06.2021 Úterý
přesnídávka: krupicová kaše s kakaem a rozinkami, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: ze zeleného hrášku s vajíčkem (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: obalovaná treska, brambor ,okurkový salát s kefírem (seznam alergenů: 1a, 4, 7)
svačina: veka, pomazánka masová s křenovým máslem, ředkvička, mléko (seznam alergenů: 1a, 1c, 7)
23.06.2021 Středa
přesnídávka: chléb, šlehaná paštika, okurka, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: česneková s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: masové koule v rajské omáčce, rýže (seznam alergenů: 1a, 1c, 7, 3)
svačina: tmavá bageta s máslem a medem, nektarinka, mléko (seznam alergenů: 1a, 1c, 7)
24.06.2021 Čtvrtek
přesnídávka: houska Fit, celerovo-sýrová pomazánka, kapie, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 3, 7, 9)
polévka: cizrnová (seznam alergenů: 6, 7, 9)
oběd 1: krůtí prsa na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: ovocné pyré, rohlík, čaj (seznam alergenů: 1a, 1c)
25.06.2021 Pátek
přesnídávka: šumavský chléb, makrelová pomazánka, čínské zelí, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 4, 7)
polévka: brokolicová - krémová s krutony (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
oběd 1: čevabčiči, brambor, dresink, zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7)
svačina: sezamová bulka s máslem, vajíčkem a zeleninou, mléko (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7, 11)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.