Jídelníček: ZŠ a MŠ Libčany, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
25.01.2022 03:00:08
datum den jídlo  
25.01.2022 Úterý
polévka: zeleninová s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: rizoto se zeleninou-sypané sýrem,červená řepa (seznam alergenů: 7)
26.01.2022 Středa
polévka: uzená s bulgurem (seznam alergenů: 6, 7, 9)
oběd 1: maďarský guláš,špecle (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
27.01.2022 Čtvrtek
polévka: hrachová s krutony (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
oběd 1: obalovaný filet treska,bramborová kaše,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
28.01.2022 Pátek
polévka: krémová květáková (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: zapečené těstoviny s kuřecím masem,kyselý okurek (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 10)
31.01.2022 Pondělí
polévka: špenátová s lupínkami (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: kuřecí prsa na kurkumě,jasmínová rýže,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 7)
01.02.2022 Úterý
polévka: hrstková (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: nudle s mákem (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
02.02.2022 Středa
polévka: bramborová (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: mexické fazole,chléb (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7)
03.02.2022 Čtvrtek
polévka: masový vývar s domácím strouháním (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: rajská omáčka s vepřovým masem,těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
04.02.2022 Pátek
polévka: kmínová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: plněný bramborový knedlík,kyselé zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 10)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.