Jídelníček: ZŠ a MŠ Libčany, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
19.09.2020 14:00:13
datum den jídlo  
21.09.2020 Pondělí
polévka: květáková (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: krůta na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
22.09.2020 Úterý
polévka: česneková s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: azu po tatarsku, rýže (seznam alergenů: 1a)
23.09.2020 Středa
polévka: uzená s kroupami (seznam alergenů: 1c, 6, 7, 9)
oběd 1: kuřecí nudličky, hrachová kaše,(chléb), zelný salát (seznam alergenů: 1a, 1b, 7, 10)
24.09.2020 Čtvrtek
polévka: z míchaných luštěnin (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: vepřová kýta na másle, brambor, dušená mrkev (seznam alergenů: 1a, 7)
25.09.2020 Pátek
polévka: z jarní zeleniny s kukuřičnými lupínky (seznam alergenů: 1a, 9, 6, 7)
oběd 1: buchtičky se šodó, ovocný čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
28.09.2020 Pondělí
oběd 1: svátek - nevaří se
29.09.2020 Úterý
přesnídávka: cereální pečivo s medovým máslem, ovoce, ochucené mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 11, 7)
polévka: z droždí (seznam alergenů: 1a, 3, 9, 6, 7)
oběd 1: těstoviny s tomatovou omáčkou a kuřecím masem (seznam alergenů: 1a, 3, 10)
svačina: chléb s masovou pomazánkou, okurka, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
30.09.2020 Středa
přesnídávka: houska, ředkvičková pomazánka, ledový salát, mléko (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7)
polévka: zeleninový vývar se zavářkou (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7, 9)
oběd 1: segedínský guláš, houskový knedlík (seznam alergenů: 1a, 1c, 3, 7, 10)
svačina: chléb, ochucené pomazánkové máslo, kapie, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
01.10.2020 Čtvrtek
přesnídávka: amarantové kroužky s mlékem, ovoce, čaj (seznam alergenů: 7)
polévka: čočková (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: obalované filé, brambor, okurkový salát se zálivkou (seznam alergenů: 1a, 4, 7, 2)
svačina: ovocná přesnídávka, rohlík, čaj (seznam alergenů: 1a, 1c)
02.10.2020 Pátek
přesnídávka: šumavský chléb, křenová pomazánka, mrkev, mléko (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
polévka: zelná s bramborem (seznam alergenů: 1a, 6, 7, 9)
oběd 1: kuře alá bažant, rýže s hráškem, kompot (seznam alergenů: 1a)
svačina: puding s ovocem a piškoty, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.