Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.09.2023 09:12:54
datum den jídlo  
25.09.2023 Pondělí
polévka: krupicová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřové kostky na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
26.09.2023 Úterý
polévka: brokolicová s rýžovou moukou (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: rybí hamburger, bramborová kaše, zelenina (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
27.09.2023 Středa
polévka: hovězí s červenou čočkou (seznam alergenů: 9)
oběd 1: RATATOUILLE s jasmínovou rýží (seznam alergenů: 1a, 9)
28.09.2023 Čtvrtek
oběd 1: státní svátek
29.09.2023 Pátek
oběd 1: ředitelské volno

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.09.2023 09:12:54
datum den jídlo  
25.09.2023 Pondělí
přesnídávka: chléb s celerovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: krupicová s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřové kostky na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: rohlík s máslem a džemem, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
26.09.2023 Úterý
přesnídávka: toustový chléb s pomazánkou budapešť, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: brokolicová s rýžovou moukou (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: rybí hamburger, bramborová kaše, zelenina (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
svačina: chléb se sýrovou pomazánkou s kapii, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
27.09.2023 Středa
přesnídávka: kakaové řezy, ovoce, granko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s červenou čočkou (seznam alergenů: 9)
oběd 1: RATATOUILLE s jasmínovou rýží (seznam alergenů: 1a, 9)
svačina: rohlík s máslem a plátkovým sýrem, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
28.09.2023 Čtvrtek
oběd 1: státní svátek
29.09.2023 Pátek
oběd 1: ředitelské volno

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.