Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.09.2021 07:46:27
datum den jídlo  
24.09.2021 Pátek
polévka: kapustová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: francouzské brambory, okurka (seznam alergenů: 3, 7)
27.09.2021 Pondělí
polévka: hovězí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: rybí filé na smetaně, brambory (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
28.09.2021 Úterý
oběd 1: Státní svátek
29.09.2021 Středa
polévka: kulajda (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, salát s červenou řepou (seznam alergenů: 3, 7)
30.09.2021 Čtvrtek
polévka: hrášková s krutonky (seznam alergenů: 1a, 3)
oběd 1: staropražské kuře, brambory, kompot (seznam alergenů: 1a, 9)
01.10.2021 Pátek
polévka: kuřecí s kuskusem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: španělský ptáček, houskový knedlík s cizrnovou moukou (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
24.09.2021 07:46:27
datum den jídlo  
24.09.2021 Pátek
přesnídávka: rohlík se sýrovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kapustová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: francouzské brambory, okurka (seznam alergenů: 3, 7)
svačina: perník ,ovoce, vitakáva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
27.09.2021 Pondělí
přesnídávka: chléb s máslem a plátkovým sýrem, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: rybí filé na smetaně, brambory (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
svačina: rohlík s medovým máslem, ovoce, vitakáva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
28.09.2021 Úterý
polévka: Státní svátek
29.09.2021 Středa
přesnídávka: rohlík s pomazánkou budapešť, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kulajda (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: rizoto z vepřového masa, strouhaný sýr, salát s červenou řepou (seznam alergenů: 7)
svačina: chléb s masovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.09.2021 Čtvrtek
přesnídávka: jablíčková buchta, ovoce, granko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hrášková s krutonky (seznam alergenů: 1a, 3)
oběd 1: staropražské kuře, brambory, kompot (seznam alergenů: 1a, 9)
svačina: dalamánek s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
01.10.2021 Pátek
přesnídávka: rohlík s pomazánkou z ryb v tomatě, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
polévka: kuřecí s kuskusem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: španělský ptáček, houskový knedlík s cozrnovou moukou (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: chléb s hermelínovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.