Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
28.05.2023 00:00:25
datum den jídlo  
29.05.2023 Pondělí
polévka: chalupářská (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: koprová omáčka s vejcem, vařené brambory (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.05.2023 Úterý
polévka: celerový krém s krutónky (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: masová směs, hrášková rýže (seznam alergenů: 1a, 9)
31.05.2023 Středa
polévka: rajská s mušličkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: kynuté lívanečky se špaldovou moukou a džemem, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
01.06.2023 Čtvrtek
polévka: hovězí s krupkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: přírodní kotletka gyros, bramborová kaše, kompot (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
02.06.2023 Pátek
polévka: luštěninová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: zapečené těstoviny s brokolicí, květákem a smetanou, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
28.05.2023 00:00:25
datum den jídlo  
29.05.2023 Pondělí
přesnídávka: toustový chléb se sýrovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: chalupářská (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: koprová omáčka s vejcem, vařené brambory (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: chléb s máslem a vajíčkem, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.05.2023 Úterý
přesnídávka: perník, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: celerový krém s krutónky (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: masová směs, hrášková rýže (seznam alergenů: 1a, 9)
svačina: žitný chléb s pomazánkovým máslem, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
31.05.2023 Středa
přesnídávka: chléb s pomazánkou z ryb v tomatě, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
polévka: rajská s mušličkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: kynuté lívanečky se špaldovou moukou a džemem, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: rohlík s pažitkovou pomazánkou, zelenina, mléko
01.06.2023 Čtvrtek
přesnídávka: dalamánek s tvarohovou pomazánkou s mrkví, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s krupkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: přírodní kotletka gyros, bramborová kaše, kompot (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
svačina: rohlík s čočkovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
02.06.2023 Pátek
přesnídávka: makový loupák, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: luštěninová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: zapečené těstoviny s brokolicí, květákem a smetanou, mrkvový salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: chléb s máslem a uzeným eidamem, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.