Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
26.04.2024 00:00:15
datum den jídlo  
26.04.2024 Pátek
polévka: hovězí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: penne těstoviny se sýrovou omáčkou, obloha (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
29.04.2024 Pondělí
polévka: kuřecí s nudličkami (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: fazole po burgundsku, pečivo, římský salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
30.04.2024 Úterý
polévka: mrkvový krém s krutónky (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: sekaná pečeně, vařený brambor,salát z kysaného zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
01.05.2024 Středa
oběd 1: státní svátek
02.05.2024 Čtvrtek
polévka: hovězí s rýží a hráškem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: vločková kaše s broskvemi, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 7)
03.05.2024 Pátek
polévka: brokolicová (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: vepřové kostky na paprice, kolinka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
26.04.2024 00:00:15
datum den jídlo  
26.04.2024 Pátek
přesnídávka: jablíčková buchta, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s drobením (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: penne těstoviny se sýrovou omáčkou, obloha (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: rohlík s mrkvovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
29.04.2024 Pondělí
přesnídávka: chléb s máslem a uzeným eidamem, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kuřecí s nudličkami (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: fazole po burgundsku, pečivo, římský salát (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: rohlík se šlehaným žervé, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.04.2024 Úterý
přesnídávka: toustový chléb s nutelou, ovoce, vitakáva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: mrkvový krém s krutónky (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: sekaná pečeně, vařený brambor, salát z kysaného zelí (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: chléb s tvarohovou pomazánkou se zeleninou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
01.05.2024 Středa
oběd 1: státní svátek
02.05.2024 Čtvrtek
přesnídávka: rohlík s drůbeží pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s rýží a hráškem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: vločková kaše s broskvemi, jahodové mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: žitný chléb s tuňákovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
03.05.2024 Pátek
přesnídávka: chléb s pomazánkou s tofu a sušených rajčat, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: brokolicová (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: vepřové kostky na paprice, kolinka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: rohlík s celerovou pomazánkou,zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.