Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
11.05.2025 20:03:37
datum den jídlo  
12.05.2025 pondělí
polévka: kmínová s vejcem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: hovězí pečeně, rajská omáčka, houskový knedlík (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
13.05.2025 úterý
polévka: slepičí se strouháním (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: kapustový karbanátek, vařený brambor, jogurtová tatarka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
14.05.2025 středa
polévka: bílá fazolová se zeleninou (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: buchtičky s vanilkovým krémem, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
15.05.2025 čtvrtek
polévka: z jarní zeleniny a vločkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: krůtí medailonky na kari, dušená rýže, zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
16.05.2025 pátek
polévka: hovězí s rýží a hráškem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: zapečené těstoviny s květákem a sýrem, salát polníček (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
11.05.2025 20:03:37
datum den jídlo  
12.05.2025 pondělí
přesnídávka: rohlík s pomazánkou budapešť, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kmínová s vejcem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: hovězí pečeně, rajská omáčka, houskový knedlík (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: chléb s pomazánkou z rybího filé, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
13.05.2025 úterý
přesnídávka: vánočka s máslem, ovoce, granko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: slepičí se strouháním (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: kapustový karbanátek, vařený brambor, jogurtová tatarka (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: podmáslový chléb s tofu pomazánkou s paprikou, zelenina,čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
14.05.2025 středa
přesnídávka: celozrný rohlík s vajíčkovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: bílá fazolová se zeleninou (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
oběd 1: buchtičky s vanilkovým krémem, mléko, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: chléb s celerovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
15.05.2025 čtvrtek
přesnídávka: ovocný jogurt, skořicové čtverečky, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: z jarní zeleniny a vločkami (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: krůtí medailonky na kari, dušená rýže, zeleninová obloha (seznam alergenů: 1a, 7, 9)
svačina: žitný chléb s drůbeží pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
16.05.2025 pátek
přesnídávka: chléb se sýrovou pomazánkou s kápií, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s rýží a hráškem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: zapečené těstoviny s květákem a sýrem, salát polníček (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
svačina: toustový chléb s avokádovou pomazánkou, zelenina, mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.