Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
03.07.2022 14:00:07
datum den jídlo  
04.07.2022 Pondělí
oběd 1: dovolená
05.07.2022 Úterý
oběd 1: státní svátek
06.07.2022 Středa
oběd 1: státní svátek
07.07.2022 Čtvrtek
polévka: hovězí s kuskusem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: kuře na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
08.07.2022 Pátek
polévka: kmínová s vejcem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřová pečeně, dušená mrkev, brambory (seznam alergenů: 1a, 9)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Vítězná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
03.07.2022 14:00:07
datum den jídlo  
04.07.2022 Pondělí
oběd 1: dovolená
05.07.2022 Úterý
oběd 1: státní svátek
06.07.2022 Středa
oběd 1: státní svátek
07.07.2022 Čtvrtek
přesnídávka: chléb s máslem a strouhaným eidame, zelenina, vanilkové mléko (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: hovězí s kuskusem (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: kuře na paprice, těstoviny (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
svačina: rohlík s masovou pomazánkou, zelenina, čaj
08.07.2022 Pátek
přesnídávka: rohlík s medovým máslem, ovoce, vitakáva (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
polévka: kmínová s vejcem (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: vepřová pečeně, dušená mrkev, brambory (seznam alergenů: 1a, 9)
svačina: chléb s pažitkovou pomazánkou, zelenina, čaj (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.