Jídelníček: Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
15.10.2021 13:00:08
datum den jídlo  
15.10.2021 Pátek
polévka: květáková (seznam alergenů: 1)
oběd 1: vepřová plec na paprice,těstoviny,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1, 7, 3)
18.10.2021 Pondělí
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1, 9)
oběd 1: vepřové rizoto se str. sýrem,červená řepa (seznam alergenů: 7)
19.10.2021 Úterý
polévka: fazolová (seznam alergenů: 1)
oběd 1: rybí filé na zelenině se sýr. omáčkou,brambor,zeleninový salát (seznam alergenů: 1, 7, 4)
20.10.2021 Středa
polévka: vločková (seznam alergenů: 1, 9)
oběd 1: španělský ptáček,rýže,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1, 3, 7)
21.10.2021 Čtvrtek
polévka: mrkvová (seznam alergenů: 1)
oběd 1: vepřová pečeně na kmíně,bramborové hranolky,dušená zelenina (seznam alergenů: 1, 7, 9)
22.10.2021 Pátek
polévka: masová rychlá (seznam alergenů: 9)
oběd 1: debrecinský guláš,houskový knedlík (seznam alergenů: 1, 3, 7)
25.10.2021 Pondělí
polévka: zeleninová s bulgurem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: květákové řízečky se sýrem,brambor,zel.obloha (seznam alergenů: 1, 3, 7)
26.10.2021 Úterý
polévka: zeleninová s játrovými knedlíčky (seznam alergenů: 1, 3, 7, 9)
oběd 1: hrachová kaše,vepřová dušená plec,zeleninový salát (seznam alergenů: 1)
27.10.2021 Středa
polévka: z míchaných luštěnin (seznam alergenů: 1)
oběd 1: přírodní hovězí plátek na zelenině,rýže,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1)
29.10.2021 Pátek
polévka: zeleninová s opraženou krupicí (seznam alergenů: 1, 7, 9)
oběd 1: dukátové buchtičky s vanilkovým krémm (seznam alergenů: 1, 3, 7)

 

Jídelníček: Základní škola a mateřská škola, Dolní Branná, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
15.10.2021 13:00:08
datum den jídlo  
15.10.2021 Pátek
přesnídávka: zapečený toast se sýrem a zeleninou,caro (seznam alergenů: 1, 7)
polévka: květáková (seznam alergenů: 1)
oběd 1: vepřová plec na paprice,těstoviny - rýže,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1, 7, 3)
18.10.2021 Pondělí
přesnídávka: chléb s pom. z makrely,rajče,šípkový čaj (seznam alergenů: 1, 4, 7)
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1)
oběd 1: vepřové rizoto se strouhaným sýrem,červená řepa (seznam alergenů: 7)
svačina: celozrnné pečivo s liptovskou pomazánkou,zelenina,caro (seznam alergenů: 1, 3, 7)
19.10.2021 Úterý
přesnídávka: krupicová kaše s grankem a ovocem (seznam alergenů: 7)
polévka: fazolová (seznam alergenů: 1)
oběd 1: rybí filé na zelenině,brambor,zel. salát (seznam alergenů: 1, 4, 7)
svačina: sluneč. chléb s vaječnou pomazánkou,okurka,čaj s mlékem (seznam alergenů: 1, 3, 7, 8)
20.10.2021 Středa
přesnídávka: sýrový rohlík,caro,jablko (seznam alergenů: 1, 3, 7)
polévka: vločková (seznam alergenů: 1, 7, 9)
oběd 1: španělský ptáček,rýže,zel. obloha (seznam alergenů: 1, 7)
svačina: pohankový chléb s máslem a zeleninou,caro (seznam alergenů: 1, 7, 9)
21.10.2021 Čtvrtek
přesnídávka: itný chléb s pom. z vař. hovězího masa,zelenina,caro (seznam alergenů: 1, 7)
polévka: mrkvová (seznam alergenů: 1)
oběd 1: vepřová pečeně,bram. hranolky,dušená zelenina (seznam alergenů: 1, 9)
svačina: tvarohový šlehaný dezert s cereáliemi.toast,kakao (seznam alergenů: 1, 7, 8)
22.10.2021 Pátek
přesnídávka: zapečený toast se sýrem a zeleninou,caro (seznam alergenů: 1, 7)
polévka: masová rychlá (seznam alergenů: 1, 7, 9)
oběd 1: debrecinský guláš,houskový knedlík, (seznam alergenů: 1, 7, 3)
svačina: ovocný talířek,celozrnný chléb s máslem,čaj
25.10.2021 Pondělí
přesnídávka: vločková kaše s grankem (seznam alergenů: 1, 7)
polévka: zeleninová s bulgurem (seznam alergenů: 1, 9, 7)
oběd 1: květákové řízečky se sýrem,brambor,zeleninová obloéha (seznam alergenů: 1, 3, 7)
svačina: žitný chléb s tvarohovou pomazánkou,mléko (seznam alergenů: 1, 7)
26.10.2021 Úterý
přesnídávka: houska se zeleninovou pomazánkou,paprika,čaj (seznam alergenů: 1, 9)
polévka: zeleninová s játrovými kendlíčky (seznam alergenů: 1, 3, 7, 9)
oběd 1: hrachová kaše,vepřová dušená plec,zeleninový salát (seznam alergenů: 1)
svačina: sluneč. chléb s vaječnou pomazánkou,mléko (seznam alergenů: 1, 7, 8, 3)
27.10.2021 Středa
přesnídávka: chléb s pomazánkovým krémem,zelenina,mléčný nápoj (seznam alergenů: 1, 7)
polévka: z míchaných luštěnin (seznam alergenů: 1)
oběd 1: přírodní hovězí plátek na zelenině,rýže,zeleninová obloha (seznam alergenů: 1, 7, 9)
svačina: přesnídávka,večka,sirup (seznam alergenů: 1, 7, 3)
29.10.2021 Pátek
přesnídávka: chléb s masovou pomazánkou,zelenina,čaj (seznam alergenů: 1, 9, 7)
polévka: zeleninová s krupicí (seznam alergenů: 7, 9)
oběd 1: dukátové buchtičky s vanilkovým krémem (seznam alergenů: 1, 3, 7)
svačina: pohankový chléb s tuňákovou pomazánkou,zelenina,čaj (seznam alergenů: 1, 7, 4)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.