Jídelníček: Základní škola a Mateřská škola Chomutice, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
26.04.2024 14:00:12
datum den jídlo  
26.04.2024 Pátek
polévka: ze sojového masa (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
oběd 1: brambory s tvarohem a pažitkou, šopský salát (seznam alergenů: 7)
29.04.2024 Pondělí
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: fazolový guláš, domácí pečivo, ovoce (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 3, 6)
30.04.2024 Úterý
polévka: hrstková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: halušky se zelím, zelenina na tác (seznam alergenů: 1a, 3, 10)
02.05.2024 Čtvrtek
polévka: rajská (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: masový nákyp, bramborová kaše, míchaný salát (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 6, 7)
03.05.2024 Pátek
polévka: drůbková s bulgurem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: italský guláš, těstoviny, ovoce (seznam alergenů: 1a, 7, 3)

 

Jídelníček: Základní škola a Mateřská škola Chomutice, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
26.04.2024 14:00:12
datum den jídlo  
26.04.2024 Pátek
přesnídávka: chléb, pomazánka česneková, paprika, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: ze sojového masa (seznam alergenů: 1a, 6, 7)
oběd 1: brambory s tvarohem a pažitkou, šopský salát (seznam alergenů: 7)
svačina: knuspi, máslo, hroznové víno, mošt, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
29.04.2024 Pondělí
přesnídávka: chléb, pomazánka drožďová, mrkev, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 6, 7, 3)
polévka: zeleninová (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: fazolový guláš, domácí pečivo, ovoce (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 6, 7)
svačina: ovocný jogurt, bisquit, ovoce, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
30.04.2024 Úterý
přesnídávka: krupicová kaše, banán, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: hrstková (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: halušky se zelím, zelenina na tác (seznam alergenů: 1a, 3, 10)
svačina: slunečnicový chléb, máslo, hroznové víno, bílá káva, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 1c, 1d, 6, 7)
02.05.2024 Čtvrtek
přesnídávka: chléb, pomazánka luštěninová, mrkev, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: rajská (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: masový nákyp, bramborová kaše, míchaný salát (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 6, 7)
svačina: rohlík, máslo, marmeláda, ovoce, džus (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
03.05.2024 Pátek
přesnídávka: žitný chléb, šunková pěna, rajče, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)
polévka: drůbková s bulgurem (seznam alergenů: 9)
oběd 1: italský guláš, těstoviny, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 6, 7)
svačina: chléb, máslo, ovoce, bílá káva, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 6, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.