Jídelníček: ZŠ Dukelských bojovníků Dubenec, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
02.05.2025 13:21:50
datum den jídlo  
05.05.2025 pondělí
přesnídávka: rohlík s máslem a džemem, ochucené mléko (seznam alergenů: 01, 07, 12)
polévka: zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky (seznam alergenů: 09, 03)
oběd 1: sekaná pečeně, brambory, mrkvový salát (seznam alergenů: 01, 03)
svačina: chléb s vaječnou pom., rajče, pomerančový sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
06.05.2025 úterý
přesnídávka: celozrná veka s luštěninovou pom., okurka, čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s vaječnou jíškou (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: svíčková, hovězí maso, houskový knedlík, ovoce (seznam alergenů: 01, 07, 03)
svačina: houska s pom. máslem, paprika, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
07.05.2025 středa
přesnídávka: chléb s pom. z červené řepy, rajče, čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: z jarní zeleniny (seznam alergenů: 09)
oběd 1: žampionová omeleta, hrachová kaše, paprika, kyselá okurka (seznam alergenů: 03)
svačina: jablkový perník, kakao (seznam alergenů: 01, 03, 07)
12.05.2025 pondělí
polévka: hovězí vývar s masovými knedlíčky (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: sýrová omáčka, těstoviny, dušená zelenina (seznam alergenů: 01, 03, 07)
13.05.2025 úterý
polévka: krupicová (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: losové placičky, bramborová kaše, šopský salát (seznam alergenů: 01, 03, 04)
14.05.2025 středa
polévka: zelná (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: lazaně s mletým hovězím masem, kyselá okurka, paprika (seznam alergenů: 01, 03)
15.05.2025 čtvrtek
polévka: drubková s jáhly (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: moravský vrabec, bramborové knedlíky, špenát, mrkev/krůtí maso/ (seznam alergenů: 01, 03)
16.05.2025 pátek
polévka: gulášová (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem, ovoce (seznam alergenů: 01, 07)
19.05.2025 pondělí
polévka: květáková (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: barevné krůtí nudličky, rýže, ovoce (seznam alergenů: 01)
20.05.2025 úterý
polévka: cizrnová (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: debrecinský guláš, houskový knedlík, pomeranč (seznam alergenů: 01, 03, 07)
21.05.2025 středa
polévka: hrstková (seznam alergenů: 09)
oběd 1: čevabčiči, vařené brambory, zeleninová obloha, pomeranč (seznam alergenů: 01, 03)
22.05.2025 čtvrtek
polévka: s kuřecím masem a rýží (seznam alergenů: 09)
oběd 1: vařené vejce, čočka na kyselo, pečivo, ledový salát, paprika (seznam alergenů: 01, 03, 07)
23.05.2025 pátek
polévka: rajská s těstovinovou rýží (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: vepřové na meruňkách, těstoviny, ovoce (seznam alergenů: 01, 03)
26.05.2025 pondělí
polévka: bramborová (seznam alergenů: 09)
oběd 1: treska pečená na másle a bylinkách, šťouchané brambory, zel. salát (seznam alergenů: 01, 04)
27.05.2025 úterý
polévka: zeleninový vývar s bulgurem (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: zapečené špecle s krůtím masem a zeleninou, zelný salát (seznam alergenů: 01, 03, 07)
28.05.2025 středa
polévka: selská (seznam alergenů: 09)
oběd 1: rizoto s masem a zeleninou, rajče, okurka (seznam alergenů: 01)
29.05.2025 čtvrtek
polévka: vločková (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: špagety s boloňskou omáčkou a sýrem, ledový salát, paprika (seznam alergenů: 01, 03, 07)
30.05.2025 pátek
polévka: boršč (seznam alergenů: 09)
oběd 1: bramborové špalíčky s mákem/perníkem, meloun (seznam alergenů: 01, 03, 07)

 

Jídelníček: ZŠ Dukelských bojovníků Dubenec, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
02.05.2025 13:21:50
datum den jídlo  
05.05.2025 pondělí
přesnídávka: rohlík s máslem a džemem, ochucené mléko (seznam alergenů: 01, 07, 12)
polévka: zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky (seznam alergenů: 09, 03)
oběd 1: sekaná pečeně, brambory, mrkvový salát (seznam alergenů: 01, 03)
svačina: chléb s vaječnou pom., rajče, pomerančový sirup (seznam alergenů: 01, 03, 07)
06.05.2025 úterý
přesnídávka: celozrná veka s luštěninovou pom., okurka, čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: zeleninová s vaječnou jíškou (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: svíčková, hovězí maso, houskový knedlík, ovoce (seznam alergenů: 01, 07, 03)
svačina: houska s pom. máslem, paprika, mléko (seznam alergenů: 01, 03, 07)
07.05.2025 středa
přesnídávka: chléb s pom. z červené řepy, rajče, čaj (seznam alergenů: 01, 03, 07)
polévka: z jarní zeleniny (seznam alergenů: 09)
oběd 1: žampionová omeleta, hrachová kaše, paprika, kyselá okurka (seznam alergenů: 03)
svačina: jablkový perník, kakao (seznam alergenů: 01, 03, 07)
12.05.2025 pondělí
polévka: hovězí vývar s masovými knedlíčky (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: sýrová omáčka, těstoviny, dušená zelenina (seznam alergenů: 01, 03, 07)
13.05.2025 úterý
polévka: krupicová (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: losové placičky, bramborová kaše, šopský salát (seznam alergenů: 01, 03, 04)
14.05.2025 středa
polévka: zelná (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: lazaně s mletým hovězím masem, kyselá okurka, paprika (seznam alergenů: 01, 03)
15.05.2025 čtvrtek
polévka: drubková s jáhly (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: moravský vrabec, bramborové knedlíky, špenát, mrkev/krůtí maso/ (seznam alergenů: 01, 03)
16.05.2025 pátek
polévka: gulášová (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: krupicová kaše s kakaem, ovoce (seznam alergenů: 01, 07)
19.05.2025 pondělí
polévka: květáková (seznam alergenů: 01, 03, 09)
oběd 1: barevné krůtí nudličky, rýže, ovoce (seznam alergenů: 01)
20.05.2025 úterý
polévka: cizrnová (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: debrecinský guláš, houskový knedlík, pomeranč (seznam alergenů: 01, 03, 07)
21.05.2025 středa
polévka: hrstková (seznam alergenů: 09)
oběd 1: čevabčiči, vařené brambory, zeleninová obloha, pomeranč (seznam alergenů: 01, 03)
22.05.2025 čtvrtek
polévka: s kuřecím masem a rýží (seznam alergenů: 09)
oběd 1: vařené vejce, čočka na kyselo, pečivo, ledový salát, paprika (seznam alergenů: 01, 03, 07)
23.05.2025 pátek
polévka: rajská s těstovinovou rýží (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: vepřové na meruňkách, těstoviny, ovoce (seznam alergenů: 01, 03)
26.05.2025 pondělí
polévka: bramborová (seznam alergenů: 09)
oběd 1: treska pečená na másle a bylinkách, šťouchané brambory, zel. salát (seznam alergenů: 01, 04)
27.05.2025 úterý
polévka: zeleninový vývar s bulgurem (seznam alergenů: 01, 09)
oběd 1: zapečené špecle s krůtím masem a zeleninou, zelný salát (seznam alergenů: 01, 03, 07)
28.05.2025 středa
polévka: selská (seznam alergenů: 09)
oběd 1: rizoto s masem a zeleninou, rajče, okurka (seznam alergenů: 01)
29.05.2025 čtvrtek
polévka: vločková (seznam alergenů: 09, 01)
oběd 1: špagety s boloňskou omáčkou a sýrem, ledový salát, paprika (seznam alergenů: 01, 03, 07)
30.05.2025 pátek
polévka: boršč (seznam alergenů: 09)
oběd 1: bramborové špalíčky s mákem/perníkem, meloun (seznam alergenů: 01, 03, 07)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.