Jídelníček: ZŠ a MŠ Malá Skála, okres Jablonec n. N., příspěvková organizace, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
28.05.2023 02:00:10
datum den jídlo  
29.05.2023 Pondělí
polévka: Zelná polévka (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: Buchtičky s krémem (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.05.2023 Úterý
polévka: Pohanková polévka (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: Hovězí maso v mrkvi, brambor (seznam alergenů: 1a)
31.05.2023 Středa
polévka: Rajská polévka (seznam alergenů: 1a)
oběd 1: Šunkofleky (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
01.06.2023 Čtvrtek
polévka: Česnečka (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: Kuřecí nudličky se zeleninou, rýže
02.06.2023 Pátek
polévka: Čočková polévka (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: Vepřové po švýcarsku, bramborová kaše (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Malá Skála, okres Jablonec n. N., příspěvková organizace, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
28.05.2023 02:00:10
datum den jídlo  
29.05.2023 Pondělí
přesnídávka: Chléb, sýrová pomazánka, čaj, mléko, rajče (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: Zelná polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Buchtičky s krémem (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: Houska se šunkou, džus, okurka (seznam alergenů: 1a, 7)
30.05.2023 Úterý
přesnídávka: Chléb, vaječná pomazánka, mléko, čaj, jablko, kiwi (seznam alergenů: 1a, 1b, 3, 7)
polévka: Pohanková polévka (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: Hovězí maso v mrkvi, brambor (seznam alergenů: 1a)
svačina: Jogurt, piškoty, džus (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
31.05.2023 Středa
přesnídávka: Celozrnný chléb, zeleninová pomazánka s pohankou, mléko, čaj, rajče (seznam alergenů: 1a, 1b, 9, 11)
polévka: Rajčatová polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Šunkofleky (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 10)
svačina: Rohlík s paštikou, džus, pomeranč, hruška (seznam alergenů: 1a, 7)
01.06.2023 Čtvrtek
přesnídávka: Veka, rybí pomazánka, mléko, okurka, rajče (seznam alergenů: 1a, 4, 7, 11)
polévka: Česnečka (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: Kuřecí nudličky se zeleninou, rýže
svačina: Strouhaná mrkev s jablky, piškoty, džus (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
02.06.2023 Pátek
přesnídávka: Chléb, plátkový sýr, čaj, paprika, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: Čočková polévka (seznam alergenů: 1a, 9)
oběd 1: Vepřové po švýcarsku, bramborová kaše (seznam alergenů: 3, 7)
svačina: Domácí moučník, mléko, džus, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.