Jídelníček: ZŠ a MŠ Malá Skála, okres Jablonec n. N., příspěvková organizace, Základní škola
     
datum a čas vytvoření stránky:
27.01.2023 10:00:20
datum den jídlo  
27.01.2023 Pátek
polévka: Risibisi (seznam alergenů: 9)
oběd 1: Pečené kuře, brambor (seznam alergenů: 7)
30.01.2023 Pondělí
polévka: Zeleninová polévka s kapáním (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 9)
oběd 1: Hovězí rajčatová omáčka, těstovíny (seznam alergenů: 1a, 9)
31.01.2023 Úterý
polévka: Brokolicová polévka (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: Obalované rybí, filé, brambor (seznam alergenů: 1a, 3, 7, 4)
01.02.2023 Středa
polévka: Rychlá polévka s vejci (seznam alergenů: 3, 9)
oběd 1: Cizrna po valašsku
02.02.2023 Čtvrtek
polévka: Žampionová polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Vepřové na česneku, rýže (seznam alergenů: 1a)
03.02.2023 Pátek
polévka: Dýňová polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Koprová omáčka , vejce, brambor (seznam alergenů: 1a, 7)

 

Jídelníček: ZŠ a MŠ Malá Skála, okres Jablonec n. N., příspěvková organizace, Mateřská školka
     
datum a čas vytvoření stránky:
27.01.2023 10:00:20
datum den jídlo  
27.01.2023 Pátek
přesnídávka: Chléb, masová pomazánka, čaj, kedlubna, rajče (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: Risibisi (seznam alergenů: 9)
oběd 1: Pečené kuře, brambor
svačina: Domácí moučník, mléko, džus, ovoce (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
30.01.2023 Pondělí
přesnídávka: Chléb, plátkový sýr, ledový salát, okurka, mléko, čaj (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: Zeleninová polévka s kapáním (seznam alergenů: 1, 7a, 9)
oběd 1: Hovězí rajčatová omáčka, těstoviny (seznam alergenů: 1a)
svačina: Houska s marmeládou, jablko, pomeranč, džus (seznam alergenů: 1a, 7)
31.01.2023 Úterý
přesnídávka: Lámankový chléb, masová pomazánka, čaj, rajče, okurka (seznam alergenů: 1a, 1b, 7, 11)
polévka: Brokolicová polévka (seznam alergenů: 1a, 3, 7)
oběd 1: Obalované rybí filé, brambor (seznam alergenů: 1a, 3, 4, 7)
svačina: Chléb, lučina, banán, jablko, mléko, džus (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
01.02.2023 Středa
přesnídávka: Rohlík se šunkou, mléko, černý čaj, kedlubna, okurka (seznam alergenů: 1a, 7)
polévka: Rychlá polévka s vejci (seznam alergenů: 1a, 3, 9)
oběd 1: Cizrna po valašsku
svačina: Šlehaný tvaroh, jablko, pomeranč (seznam alergenů: 1a, 7)
02.02.2023 Čtvrtek
přesnídávka: Veka se sýrovou pomazánkou, mléko, čaj, rajče, paprika (seznam alergenů: 1a, 1b, 7, 11)
polévka: Žampionová polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Vepřové na česneku, rýže (seznam alergenů: 1a)
svačina: Ovocná přesnídávka, piškoty, džus (seznam alergenů: 1a, 3)
03.02.2023 Pátek
přesnídávka: Chléb, paštika, okurka, rajče, čaj s citronem (seznam alergenů: 1a, 1b, 7)
polévka: Dýňová polévka (seznam alergenů: 1a, 7)
oběd 1: Koprová omáčka, vejce, brambory (seznam alergenů: 1a, 7)
svačina: Moučník, mléko, mandarinka, džus (seznam alergenů: 1a, 3, 7)

Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)
c) glukózových sirupů na bázi ječmene
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu.

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:
a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína.

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

(1) A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt.